
ارائه تنگه شما
به گزارش جامعه 24، تنگه واشی یکی از بهترین مقاصد برای تعطیلات آخر هفته تابستان است. این تنگه زیبا و آبشار ساواشی که در انتهای تنگه قرار دارد در نزدیکی شهر فیروزکو قرار دارد. پس از عبور از دو تنگه به آخرین آبشار تنگه می رسید. تنگه اول “واشی” و تنگه دوم “سا” نام دارد و به دلیل قرار گرفتن آبشار بعد از این تنگه ها به آبشار ساواشی معروف است. ارتفاع این آبشار 15 متر است و در پای آن استخری تشکیل شده که یکی از جاذبه های جذاب آبشار ساواشی است.
در سفر یک روزه به این تنگه می توانید از طبیعت شگفت انگیز بین تنگه ها، دشت زیبای ساواشی که چشم اندازی زیبا و چشم انداز آبشار را به نمایش می گذارد، لذت ببرید. دشت ساواشی 120 سال است که قلمرو عشایر سنگسری بوده است. تنگه واشی قدمتی تاریخی دارد و یکی از بناهای تاریخی کشور است که در کنار آن می توانید از آثار باستانی موجود در این تنگه دیدن کنید.

تنگه و آبشار ساواشی شما کجا هستند؟
به گزارش جامعه 24، تنگه واشی در 20 کیلومتری شهر فیروزکوه قرار دارد که جاده فرعی روستای جلیزجند در 2 کیلومتری جاده فیروزکوه به تهران است. این روستا در 10 کیلومتری جاده فرعی که ورودی تنگه واشی است قرار دارد.
با گذر از روستا و دشت های وسیع کشاورزی منطقه به رودخانه ای می رسید که در امتداد تنگه واشی می گذرد و آب آن از آبشار ساواشی سرچشمه می گیرد اما به دلیل مسیر طولانی و صعب العبور تنگه واشی چشم انداز آبشار تنگه
آدرس تنگه شما: جاده تهران – فیروزکوه، کیلومتر 17 جاده
در ادامه تنگه واشی، دشت ساواشی، تنگه سا و در انتهای مسیر آبشار ساواشی قرار دارند که برای دیدن و رسیدن به آبشار ساواشی در بیشتر قسمت های مسیر باید به داخل رودخانه رفت. در طول مسیر می توان گیاهان دارویی کمیاب مانند «بریج» را دید که به شکل چتری هستند و در صنعت داروسازی کاربرد فراوانی دارند. چیدن این گیاه توسط امام حرام و مورد آزار و اذیت است.

بهترین مسیر برای رسیدن به تنگه شما
تنگه واشی و آبشار ساواشی یکی از جاذبه های گردشگری فیروز کوه است که در شرق استان تهران قرار دارد و یکی از بهترین گزینه ها برای تفریح آخر هفته به خصوص در تابستان است.
با توجه به محل زندگی شما در تهران، بهترین راه برای رسیدن به تنگه شرق تهران است. یکی از دسترسی های مناسب به شرق تهران از طریق بزرگراه صدر و ادامه آن بزرگراه بابایی است. در جاده دماوند به اتوبان تهران – پردیس می رسید و با عبور از شهرهای بومهن و رودهن وارد جاده فیروزکوه می شوید. مسیر خود را به سمت جاده فیروزکوه ادامه دهید تا به ورودی فیروزکوه برسید، از دوربرگردان استفاده کنید و در جاده فیروزکوه به سمت تهران حرکت کنید که پس از طی چند کیلومتر به جاده فرعی سمت چپ جاده می رسید. پس از طی حدود 10 کیلومتر به روستای جلیجند می رسید. برای ورود به تنگه باید تا انتهای این روستا حرکت کنید و از آنجا وارد تنگه شوید.
مسیر روستای جلیجند به تنگه واشی در برخی نقاط بسیار باریک است. برای عبور از این مسیرها باید بسیار مراقب باشید. پس از عبور از روستا و مزارع مسیر آن به ورودی تنگه خود می رسید. از این قسمت باید بقیه مسیر را در آب طی کنید و برای رسیدن به آبشار در حدود یک ساعت و نیم باید در آب سرد تنگه پیاده روی کنید. البته زمان رسیدن به آبشار به آمادگی جسمانی شما بستگی دارد.
فاصله تهران تا تنگه شما چقدر است؟
شهر تهران تا تنگه واشی حدود 175 کیلومتر فاصله دارد که با ماشین حدود دو ساعت و 15 دقیقه در راه خواهید بود.
تنگه واشی در منطقه ای کوهستانی قرار دارد که در اکثر فصول این منطقه دارای آب و هوای سرد و بدون رفت و آمد است. علاوه بر این، برای رسیدن به آبشار ساواشی باید مدت زیادی در آب راه بروید که تحمل آب سرد در بیشتر ایام سال غیرممکن است. حتی در اوایل بهار، این تنگه دمای زمستان را حفظ می کند و بادهای سرد کوهستانی سفر را دشوار می کند.

تنگه شما در تابستان
تنگه شما مستعد بارندگی شدید و بارندگی مداوم است و به دلیل باریک شدن قسمتهایی از تنگه در هنگام بارندگی سیلآلود و عبور از آن سخت میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین سقف های تهران کجاست؟
برای سفر یک روزه به این تنگه باید برنامه دقیقی داشته باشید. با توجه به مسافت 170 کیلومتری تهران تا شهر فیروزکوه، فراموش نکنید که برای شروع سفر باید صبح زود حرکت کنید تا زمان کافی برای لذت بردن از طبیعت بکر و ترافیک به سمت آبشار ساواشی داشته باشید. اگر در فیروز کوه زندگی می کنید، می توانید زمان بیشتری را در این منطقه بگذرانید.

کتیبه تاریخی در تنگه شما
به گزارش جامعه 24، در کنار تنگه واشی، کتیبه ای تاریخی در میانه راه خودنمایی می کند که یادگاری از قاجاریه است. ابعاد این کتیبه سنگی حدود 6 در هفت متر است و یکی از سه کتیبه معروف فتحعلی شاه قاجار است. این کتیبه بیش از 185 سال قدمت دارد و تصویر شکارگاه را با نمایی از اسب، نیزه، شکار و پسران و نوه های فتحعلی شاه حکاکی کرده است.
فتعلی شاه قاجار با الگوبرداری از نقش برجسته های شیراز، سه معمار، سنگ تراش و هنرمند را مأمور ساخت این اثر کرد. قرار گرفتن و ساخت این کتیبه در دل کوه آن را از آسیب های طبیعی در امان نگه داشته است اما متأسفانه به مرور زمان گردشگران به این کتیبه آسیب وارد کرده اند.